Η προϊστορία των αγώνων της Α! ΕΠΣ μέσα από το αρχείο της ΞΑΝΘΗ Sport

ΞΑΝΘΗ Sport – Η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Αρκετά σημαντικά παιχνίδια γίνονται την Κυριακή στο πλαίσιο της 8ης αγ. ημέρας του πρωταθλήματος της Α! κατ. Κατ’ αρχήν στον Εχίνο η πρωτοπόρος Ασπίδα δοκιμάζεται από την τοπική ομάδα (Διαιτητής: Βασίλης Ουζουνίδης Βοηθοί: Μαγγίνας – Τζιβαρτζίδης), ενώ το γήπεδο του Πετεινού θα φιλοξενήσει δύο ομάδες που μέχρι τώρα έχουν καλή πορεία όπως είναι ο Άρης και ο Αστέρας Μαγικού (Διαιτητής: Θόδωρος Γιαπουντζής Βοηθοί: Τσεκμές – Κοτινούδης). Η Αναγέννηση παίζει στη Θαλασσιά με τον φιλόδοξο φέτος Απόλλωνα Ξάνθης (Διαιτητής: Πέτρος Βαχαβιώλος Βοηθοί: Κηλικιώτης – Οτουζμπίρ), ενώ στο γήπεδο της Κεντητής θα έχουμε την αναμέτρηση μεταξύ της τοπικής ομάδας και της ΑΕ Ξάνθης (Διαιτητής: Σάββας Κωνσταντινίδης Βοηθοί: Μαγγίνας – Τζιβαρτζίδης). Ο Ηρακλής μετά το νικηφόρο εντός έδρας ρεπό επί του Π. Μελά Κουτσού, αυτή τη φορά θα αγωνισθεί στο γήπεδό του, στο Ν. Ζυγό, όπου θα φιλοξενήσει τον Νέστο Κύρνου (Διαιτητής Χρήστος Τζεβελεκίδης Βοηθοί: Ζαφειρίου – Γαβριηλίδης) ενώ τέλος ο Άτλας Σελίνου θα φιλοξενήσει τον Α.Ο. Βιστωνίδας (Διαιτητής: Μόσχος Γκαίτατζής, Βοηθοί: Ξυνός – Μπούρας).

Ξαντινίδης και Τονικίδης οι πρωταγωνιστές

Νικητής στα σημεία είναι ο Άρης Πετεινού στις αναμετρήσεις με τον Αστέρα Μαγικού. Έχει επικρατήσει σε 4 παιχνίδια, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν φύγει νικητές σε άλλα τρία και δύο φορές δεν βγήκε νικητής. Γενικά παρατηρούμε μία ισορροπία όσον αφορά την προϊστορία, με τον Αστέρα πάντως να πετυχαίνει φανταχτερές νίκες. Έγινε την πρώτη φορά τον Φεβρουάριο του 2009 με διαιτητή τον Γιώργο Καμαράκη όταν με δύο γκολ των Κώστα Ξαντινίδη, Αλέξη Γουσγουριώτη και ένα του Λεωνίδα Ελευθεριάδη επικράτησε με 3-5 (φωτό). Μετά από 4 χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2013 οι Κατσής, Ξαντινίδης, Καραβεζύρης, Τσιτάκ Ερντέμ ήταν πρωταγωνιστές στο εντυπωσιακό 0-4. Τον Μάρτιο του 2016 έφυγε και πάλι νικητής από το γήπεδο του Πετεινού με 4-6 με τον Ξαντινίδη να πετυχαίνει 3 γκολ, τον Μελισσόπουλο Ν. 2 και τον Τσανακτσόγλου 1. Ο Άρης πέτυχε την πρώτη του νίκη τον Νοέμβριο του 2009 με γκολ του Βασίλη Τονικίδη, αμέσως μετά ζευγάρωσε τις επιτυχίες του με σούπερ ανατροπή, καθώς οι Παρμακλής – Καρύδης σκόραραν από το 90’ και μετά στο τελικό 2-1 και το καλό τρίτωσε τον Οκτώβριο του 2011 με το 4-0, που διαμορφώθηκε με τα γκολ των Βασίλη Τονικίδη (2), Κώστα Μαυροματίδη και Ανδρέα Δασκαλάκη. Ο Άρης ήταν αυτός που επικράτησε και στο τελευταίο παιχνίδι, στα περυσινά μπαράζ, με τα δύο γκολ του Μπουρλόγλου κι ένα του Καντηλάφτη.

Ο Καμίδης, ο Βαχαρέλης και ο διαιτητής Ζαϊτίδης

Ο Α.Ο. Βιστωνίδας σκοράρει πάντα στο γήπεδο του Σελίνου και φεύγει είτε με δύσκολες νίκες, είτε με ισοπαλίες. Ο Σταύρος Καμίδης τον Φεβρουάριο του 1991 είχε διαμορφώσει το τελικό 0-1 στο 20’ και στο ίδιο λεπτό αλλά τον Μάιο του 1994 ο Βαχαρέλης είχε κάνει το τελικό 0-1. Ενδιάμεσα είχαν βγει δύο ισοπαλίες με την πρώτη να σημειώνεται τον Απρίλιο του 1992 με τα γκολ των Νίκου Δαγκλή (άγγιξε και πάλι τη νίκη η τότε Δόξα με 0-1) και στο 88’ ο Τσαούσογλου Ναήλ έκανε το 1-1. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς βγήκε η «χορταστική» ισοπαλία με 3-3.
Χαρακτηριστικό ότι στα δύο από τα 4 παιχνίδια, που έγιναν στις αρχές της δεκαετίας του ’90, διαιτητής ήταν ο Άγγελος Ζαϊτίδης (φωτό).

Οι ισοπαλίες, η κυριαρχία και η απάντηση Δογανίδη

Από τις ισοπαλίες στις διαδοχικές νίκες του Εχίνου και στην αντίδραση της Ασπίδας. Κάπως έτσι συνοψίζεται η προϊστορία ανάμεσα στον Εχίνο και την Ασπίδα, που είναι πλούσια μια και οι δύο αντίπαλοι έχουν παίξει δέκα φορές στην Α! κατ. Η πρώτη «μάχη» έγινε τον Απρίλιο του 2005 με τους Δημητρη Καρύδη – Ομέρ Κεχαγιά να κάνουν το τελικό 1-1. Ακολούθησαν άλλες δύο ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (2-2) και τον Γιώργο Μπουχουρίδη στην πρώτη περίπτωση να κάνει το 1-0 και στον δεύτερο αγώνα, που έγινε τον Οκτώβριο του 2006, με διαιτητή τον Κορτσέλη από τη Δράμα, να ισοφαρίζει σε 2-2. Στη συνέχεια είχαμε 4 διαδοχικές νίκες για τους γηπεδούχους. «Φτωχές» οι δύο πρώτες μια και τον Φεβρουάριο του 2012 (φωτό), στο γήπεδο της Χρύσας, με τους Μπάρκα Εντέρ, Χριστόβ (στο 90’) νίκησε με 2-1 και την επόμενη χρονιά, πάλι τον Φεβρουάριο, με 1-0 με το γκολ του Καβάς Μεμεταλή Χουσεϊν. Οι δύο επόμενες νίκες ήταν «πλούσιες» μια και την πρώτη από αυτές (πάλι Φεβρουάριο) νίκησε με 5-0 και τον Μάρτιο του 2015 με 5-2. Μεσολάβησε μία ισοπαλία και το σκηνικό άλλαξε μια και πέρυσι η Ασπίδα έφυγε από το βουνό δύο φορές νικήτρια. Το εντυπωσιακό είναι ότι η πρώτη επιτυχία στον Εχίνου καταγράφηκε στις 4 Δεκεμβρίου (φέτος παίζει στις 3 του μήνα!) με τα γκολ των Δογανίδη – Κοντομιχάλη και η δεύτερη στα μπαράζ ανόδου με 0-1 με το γκολ του Δογανίδη. Ένας παίκτης που βρήκε δίχτυα στους τέσσερις τελευταίους αγώνες!

Δυνατή προϊστορία για Ηρακλή

Τα γκολ είναι 17-2. Οι νίκες είναι 6-0. Δεν υπάρχει καμία ισοπαλία. Η κυριαρχία του Ηρακλή απόλυτη με αντίπαλο τον Νέστο Κύρνου. Από την πρώτη επιτυχία που ήρθε στα χαρτιά τον Γενάρη του 2011, μια και οι φιλοξενούμενοι είχαν παραιτηθεί από το πρωτάθλημα, ως την τελευταία, τον Οκτώβριο του 2016, που ήρθε με το μεγαλύτερο σκορ, το 5-1, με τα γκολ των Κωφίδη, Καραγεωργίου, Πανταζίδη και τα δύο του Τσακιράκη προς το τέλος. Μεσολάβησαν τρεις νίκες με τριάρες. Η πρώτη τον Δεκέμβριο του 2012 (φωτό) με τα γκολ των Χασιώτη, Γαβριηλίδη, Καλπάκη και οι άλλες δύο τον Γενάρη του 2014 και του 2016. Η πρώτη από αυτές με 3-1 με τα γκολ των Τσακίρ Σουλεϊμάν Τζεμ, Κωφίδη, Δέλτσου και η δεύτερη με τους Χασιώτη, Δέλτσο και Κελέση. Οι Χαλήτ Ουγούρ, με πέναλτι, Βελή Μπερκάν, σκόραραν και οι δύο στο 55’, αλλά απλά πέτυχαν τα γκολ της τιμής για την ομάδα τους μια και είναι οι μοναδικοί που έχουν βρει δίχτυα στο γήπεδο του Ν. Ζυγού.

Ο ποδοσφαιριστής Γιαπουντζής, ο Οικονομίδης και ο διαιτητής Ουζουνίδης

Ο Π. Μελάς με τον Ερμή έχουν παίξει στο παρελθόν 9 φορές με τους γηπεδούχους να φεύγουν νικητές σε 4 αναμετρήσεις, τους φιλοξενούμενους σε τρεις ενώ δύο παιχνίδια δεν ανέδειξαν νικητή. Χρήστος Καρύδης, Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Μπαμπούρης «υπέγραψαν» την πρώτη νίκη του Π. Μελά τον Μάϊο του 2006, ενώ ο Θόδωρος Γιαπουντζής είναι πρωταγωνιστής στις δύο από τις τρεις νίκες του Ερμή. Τον Μάϊο του 2007 είχε πετύχει τρία γκολ στο τελικό 1-4 και τον Μάρτιο του 2014 είχε σημειώσει το μοναδικό γκολ που έκρινε τον αγώνα. Ο Π. Μελάς είχε κερδίσει τον Οκτώβριο του 2007 με τα γκολ των Αρσένιου Λαζαρίδη – Γιώργου Καντζιλίδη (διαιτητής ήταν ο Θανάσης Τζήλος, που πλέον αγωνίζεται στην Super League) και τον Γενάρη του 2009 με 3-0 (φωτό) με τα δύο γκολ του Σιδέρη Οικονομίδη και το ένα του Θόδωρου Γιαπουντζή, που τότε έπαιζε στην ομάδα του Κουτσού. Έχουν βγει και δύο ισοπαλίες. Η πρώτη λευκή, τον Οκτώβριο του 2009 και η δεύτερη με 2-2 τον Σεπτέμβριο του 2011 με τα γκολ κατά σειρά των Στέλιου Τζαρτάκη, Κώστα Μπουρλόγλου, Χασάνογλου Κιουτσούκ Ερκάν, Μιχάλη Όθωνα. Χαρακτηριστικό ότι πριν το τελευταίο παιχνίδι, που νίκησε ο Ερμής με 1-2, τον Νοέμβριο του 2014, με τα δύο γκολ του Βούλκου, στις 4 προηγούμενες αναμετρήσεις διαιτητής ήταν ο Βασίλης Ουζουνίδης.

*** Η Αναγέννηση Θαλασσιάς θα παίξει για πρώτη φορά με αντίπαλο τον Απόλλωνα Ξάνθης όπως και στο γήπεδο της Κεντητής θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά η τοπική ομάδα με την ΑΕ Ξάνθης.

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!