ΑΟΞ-ΑΕΚ: Γίνεται της… ισοπαλίας!

Παραδοσιακό ντέρμπυ. Είτε σε πρωτάθλημα είτε σε Κύπελλο, Α.Ο. Ξάνθη και ΑΕΚ προσφέρουν ανταγωνιστικά παιχνίδια, είναι πραγματικά ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ οι φορές που η διαφορά τερμάτων ξέφυγε από το ένα τέρμα, όταν κάποιος επικρατούσε, ενώ αρκετές ήταν οι ισοπαλίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο ! Στην ουσία δυο φορές ΚΕΡΔΙΣΕ η Ξάνθη με δυο τέρματα διαφορά και μια η ΑΕΚ. Τις υπόλοιπες τα παιχνίδια είτε πάνε στην ισοπαλία, είτε κερδίζουν Α.Ο.Ξ. και ΑΕΚ με ένα γκολ ! Πραγματικό ντέρμπυ…

Στο πρωτάθλημα υπερέχει η ΑΕΚ ως προς τις νίκες και οι ισοπαλίες σαν αποτέλεσμα. Πέντε νίκες έχει η Ξάνθη , δώδεκα παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα, εννιά τα διπλά της ΑΕΚ, με επιμέρους τέρματα 22-26 υπέρ των «Κιτρίνων».

Αντίστοιχα στο Κύπελλο υπερέχει η Ξάνθη με τρεις νίκες, δυο ισοπαλίες και μια φορά επικράτησε η ΑΕΚ με τέρματα 9-6 υπέρ της Ξάνθης.

Στο σύνολο τους δηλαδή η Ξάνθη έχει 8 νίκες, 14 ισοπαλίες και 10 τα «διπλά» της ΑΕΚ με τέρματα 31-32 υπέρ των «κιτρινόμαυρων». Αρκετά δηλαδή ισορροπημένη παράδοση.

Την Κυριακή Α.Ο. Ξάνθη και ΑΕΚ θα διασταυρώσουν τα… ξίφη τους, με τον ΑΟΞ να προέρχεται από σπουδαίο διπλό στην Κέρκυρα και την ΑΕΚ από… άνευρη εμφάνιση και ήττα με 2-0 από τον Αστέρα στην Τρίπολη! Με 9 βαθμούς ο ΑΟΞ, 5 γκολ υπέρ και 2 κατά, με 2 νίκες, 3 ισοπαλίες, 1 ήττα και 13 η ΑΕΚ, πρωτοπόρος, με 10 γκολ υπέρ, 4 κατά και συνολικό απολογισμό 4 νίκες, 1 ισοπαλία, 1 ήττα!

ΞΑΝΘΗ Sport: Από το 1990, κάθε Δευτέρα, μαζί με τον ξανθιώτικο αθλητισμό! Γίνε συνδρομητής με ετήσιο κόστος 35 € και την πληρέστερη ξανθιώτικη ενημέρωση στην… πόρτα σου ή στο e-mail σου!
Στείλτε μήνυμα στη «σελίδα» μας στο facebook, ή επικοινωνήστε μαζί μας στα τηλέφωνα: 25410 76383, 25410 21254 ή στο e-mail: xanthisport@gmail.com*

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!