Οι «μετρ» της πάσας Ντε Λούκας-Λουσέρο και η… τακτική του Ράσταβατς

O A.O. Ξάνθη έχει μια αξιοσημείωτη επίδοση στην στατιστική κατηγορία «πάσες» στις 3 πρώτες αγωνιστικές με 227 συνολικά, πίσω από Ολυμπιακό με 275, ΠΑΟΚ με 274 και ΠΑΟ με 247! Ο Α.Ο.Ξ. παίζει με ένα ομαδικό πνεύμα, με στόχο όπως είπε και ο Ράσταβατς να ελέγχει το παιχνίδι, σε κάθε ροή του, με δύο παίκτες να βρίσκονται στην πρώτη 5άδα των πασέρ των 3 πρώτων αγωνιστικών της Super League. Ντε Λούκας με 40 στην 3η θέση και Λουσέρο με 37 στην 5η, με τα δύο «8άρια» να έχουν βαρυσήμαντο ρόλο στην δημιουργία και την επιθετική ανάπτυξη της ομάδας!

Ένα αξιοσημείωτο στοιχείο, ότι μετά τους Ντε Λούκας-Λουσέρο, επόμενοι πασέρ είναι οι Μπαξεβανίδης (30) και Κασάδο (25) με τα δύο πλάγια μπακ της Ξάνθης, να παίρνουν αρκετές επιθετικές-δημιουργικές πρωτοβουλίες.

Γενικότερα, και με βάση τις δηλώσεις Ράσταβατς, μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, μένουμε στο γεγονός, ότι ο Σέρβος, δουλεύει με σπουδή στον τομέα της τακτικής, προσπαθώντας να πετύχει κάτι δύσκολο μεν, αλλά ενδιαφέρον δε: Να προσπαθεί η ομάδα να επιβάλλει τον δικό της ρυθμό και να ελέγχει το παιχνίδι, ακόμη και σε δύσκολες καταστάσεις, με σκεπτικό αντίστοιχο με αυτό του αγώνα με τον Πλατανιά εκτός έδρας. Πίεση ψηλά, ή λιγότερο ψηλά, ανάλογα με την επικινδυνότητα του αντιπάλου να χτυπήσει στην κόντρα και την απαραίτητη «τάση» της ομάδας να κινείται «σφιχτά» και προσηλωμένα εκεί που κινείται η μπάλα…

Top
error: Content is protected !!