Αυτή είναι η καλύτερη 11άδα του ΑΟΞ!

Σκεφτήκαμε πολλές φορές να κάνουμε ένα μεγάλο quiz για να ψηφίσουν όλοι οι αναγνώστες μας και οι ψηφιακοί, αλλά και αυτοί της έντυπης έκδοσής μας, προκειμένου να έχουμε το μεγαλύτερο δυνατό εύρος κοινού για ένα σαφέστατο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, τα κριτήρια είναι αυτά που έχουν σταθεί ανυπέρβλητα εμπόδια για κάτι τέτοιο. Και φυσικά δεν θέλουμε να αδικήσουμε καμιά συμμετοχή ποδοσφαιριστή του ΑΟΞ και καμιά πιθανή ψήφο κάθε αναγνώστη μας.

Οι ερωτήσεις πολλές: Να υπάρξει διαχωρισμός με άξονα έναν αριθμό συμμετοχών; Όσοι δηλαδή έχουν από 50 συμμετοχές και πάνω και να μείνουν εκτός πιθανής επιλογής για παράδειγμα, ο Ρατζίνσκι και ο Έμερσον;

Να το πάμε με το συναίσθημα και να βάλουμε έναν αριθμό παικτών για κάθε θέση με καθαρά «δικά» μας κριτήρια;

Να αφήσουμε εσάς να γράψετε ποιους παίκτες θα θέλατε στην… δική σας ονειρική 11άδα του ΑΟΞ, με κριτήρια περισσότερο υποκειμενικά, καθώς απαιτεί χρόνο η έρευνα και η ανάλυση συμμετοχών, γκολ και στατιστικής;

Τίποτε από όλα αυτά δεν θα ήταν σωστό και δεν θα θέλαμε να βγάλουμε ένα συμπέρασμα που μόνο… ίντριγκες και… γκρίνιες θα προκαλούσε.

50 χρόνια ΑΟΞ, σημαίνει 50 χρόνια συνολικής προσπάθειας. Και η κάθε μία συμμετοχή βοήθησε στο να είμαστε εδώ τώρα, στο σήμερα.

Ο μόνος ίσως, σωστός διαχωρισμός που θα μπορούσε να γίνει, η λογική λέει, πως θα αφορούσε τις ομάδες της Ξάνθης που έχουν αγωνιστεί στην Α! Εθνική για 28 χρόνια, με τις ομάδες που αγωνίστηκαν για 18 χρόνια στην Β! και τη χρονιά στη Γ! Εθνική. Κι επειδή απλά η Α! Εθνική είναι ανώτερη από τις άλλες κατηγορίες.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ

Κεχαγιάς, Παπαδημητρίου, Φλίσκας, Βάλλας, Μαρτσέλο, Βασιλακάκης, Καραγεωργίου, Τζάτζος, Λαμπριάκος, Μπούτσεκ, Τεγγελίδης είναι οι 11 επιλογές σας αν δείτε τους κορυφαίους σε συμμετοχές στην Α! Εθνική με συνολικά 2183 παιχνίδια!

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΓΚΟΛΤΖΗΔΩΝ

Μαρτσέλο, Λουτσιάνο, Τεγγελίδης, Βρύζας, Κυπαρίσσης, Πάνου, Λαμπριάκος, Μπα, Βιλανάκης, Σολτάνι, Καραγεωργίου – Κεχαγιάς είναι η… 12άδα των κορυφαίων σκόρερ στην Α! Εθνική με τους δύο τελευταίους να έχουν από 20 γκολ.

ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ… ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ

Μπούτσεκ, Λοντίγκιν, Μάλαρτζ τερματοφύλακες, Ουζουνίδης, Κωστένογλου, Γούτας, Βάλλας, Βενετίδης, Πατσατζόγλου, Μπέρτος, Τοροσίδης αμυντικοί, Άντζας, Μαχαιρίδης, Χάβος, Ζήκος, Έμερσον, Βλαχοδήμος, Μαλαδένης, Σέμπουε, Μάνταλος, Μαρσελίνιο μέσοι, Μαρτσέλο, Βρύζας, Γιανότσκο, Λουτσιάνο, Μαρκόφσκι στην επίθεση, αποτελούν τις 26 κορυφαίες μεταγραφές του Συλλόγου, αν θέλετε κάνετε τις επιλογές σας για την πιο… εξελίξιμη 11άδα.

ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΜΕ… ΔΕΣΙΜΟ

Πέρα από όλους τους παραπάνω ποδοσφαιριστές, που έχουν συνεισφέρει στην ξανθιώτικη ομάδα στα χρόνια της Α! Εθνικής, πάντα, μα πάντα, ο καθένας μας έχει τις δικές του αδυναμίες και τα πρόσωπα που συμπάθησε, για τους δικούς του υποκειμενικούς λόγους.

Ποδοσφαιριστές όπως οι: Ζαπρόπουλος, Μπα, Χαλκίδης, Κιντάνα, Γελαδάρης, Πόι, Πρίττας, Γιουργούσης, Ζωγραφάκης, Μπαξεβανίδης, Καζάκης, Κωστούλας, Σολτάνι, Μπαϊκαρά, Βιλανάκης, Κυπαρίσσης, Σαμαράς, Γκσπούρνινγκ, Ζουέλα, Σουάνης, Λουσέρο, Μίτεφ, Αντωνίου, Μαχράτζε, Παβιό, Ζαλέσκι, Ζεκερίδης, Σφακιανάκης, Πάνου, Ράνος, Αλαβάντας, Γουάλας, Γαρπόζης, Χατζημωυσιάδης, Λισγάρας, Καπετάνος, Σίκωφ, Καρλάου, Κωνσταντινίδης, Καρτάλης, Ζουμπούλης, Πιζανόφσκι, Μπανιώτης, Σάντρο, Λάιτνερ, Δαμιανός, Κυριακίδης, Φρίζενμπίχλερ, Γκρζέλακ, Γιοβανούδης, Καρυπίδης, Καρκάνης, Στρμπα, Γιανότσκο, Σολάρι, Κίρπετσικ, Αθανασιάδης, είναι μόνο μερικοί απ’ αυτούς, που έχουν από 33 ξανθιώτικες συμμετοχές και πάνω.

Οι παραπάνω θα μπορούσαν να είναι στις επιλογές των αναγνωστών, καθώς η πλειοψηφία τους είχε αρκετό χρόνο παραμονής στην Ξάνθη και κατ’ επέκταση υπήρξε κι ένα «δέσιμο».

ΚΑΠΟΙΟΙ, ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΘΕΣΗ

Κοιτώντας κανείς τον πίνακα συμμετοχών από το αρχείο της ΞΑΝΘΗ Sport, σε πιάνει… ίλιγγος, ακόμη κι όταν ψάχνεις τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται κάτω από τη θέση 117, όπου βρίσκεται ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς, ο οποίος είναι σ’ αυτό τον αριθμό των 30 συμμετοχών.

Πάμε να δούμε μερικούς από αυτούς, πάντα αναγραφόμενοι με την σειρά περισσότερων συμμετοχών από τις 30 και κάτω.

Ουακίλι, Ταϊντέρ, Κατόγκο, Ομπόντο, Κάραμπας, Μάνσο, Ρίκκα, Γιουνές, Ντε Γκούζμαν, Σερέτης, Ρατζίνσκι, Εντιμάρ, Ντιέ, Κλέιτον, Μανσουριάν, Αντεφέμι, Ντικουμέ, Διγκόζης, Αγκάλι, Μπούγκα, Μεσσέρα, Αδαμόπουλος, Τσιφούτης, Έλλινγκτον, Μπόατεγκ, Νέτσας, Χοσέμι, Άνταμτσικ, Έμερσον, Μύρτσος, Λίπα, Σοζάνι, Λάφατα, Ολισαντέμπε…

Ας είμαστε ρεαλιστές, όμως, δεν είναι κριτήριο και δεν θα μπορούσαν να μπουν παίκτες με λιγότερες από 30 συμμετοχές στην… ονειρική 11άδα μιας ομάδας, η οποία ξεκινά την 29η διαδοχική χρονιά της στην κορυφαία κατηγορία, αλλά σίγουρα κάποιοι από εσάς θα επιλέγατε κάποιον ή κάποιους από τους παραπάνω. Κάνοντας ακόμη και τα στραβά μάτια. Έτσι δεν είναι;

Κάτι απολύτως λογικό, όταν αναφερόμαστε σε… ποδοσφαιρικά γούστα και υποκειμενικές απόψεις.

Όπως και να έχει, η καλύτερη 11άδα του ΑΟΞ είναι αυτή που αναδύεται από τις αναμνήσεις μας και σίγουρα δεν αποτελείται ΜΟΝΟ από 11 ποδοσφαιριστές, αλλά απ’ όλους όσους μας έδωσαν το δικαίωμα να βρισκόμαστε στο 2017 και να κάνουμε αυτό το άρθρο από τα βάθη της καρδιάς μας, αναπολώντας όλα αυτά που έχουμε ζήσει και ζητώντας περισσότερες ποδοσφαιρικές εμπειρίες από την ομάδα της πόλης μας.

50 χρόνια, δεν είναι και λίγα…

Κώστας Γιαλαμίδης

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!