Αβεβαιότητα και αναστάτωση στον Βόρειο όμιλο της Β’ Εθνικής Μπάσκετ…

Ο Γ.Σ. Λάρισας αποτελεί τον ρυθμιστή σε όλες τις Εθνικές κατηγορίες της σεζόν 2017-18, προκαλώντας ανακατατάξεις αλλά και συνεχόμενα «ντόμινο». Αρχικά ο Γ.Σ.Λ., αν και υποβιβάστηκε στην Β’ Εθνική, βρήκε μια θέση στην Basket League μέσω μιας καινούριας ομάδας που δημιούργησε με την σύμπραξη με τον Φάρο Κερατσινίου. Έτσι, δημιουργήθηκε ο Φάρος – Γ.Σ.Λ. 2017, ο οποίος έχει δρομολογήσει τον σχεδιασμό του.

Ωστόσο, ο σύλλογος που υποβιβάστηκε κράτησε θέση στον Βόρειο Όμιλο της Β’ Εθνικής, αλλά πλέον δημιουργεί μια νέα ομάδα με τον ιστορικό σύλλογο των Ολυμπιονικών, τον Πανελλήνιο που εδρεύει στην Κυψέλη. Έτσι, ο Πανελλήνιος θα αφήσει πίσω του τη Δ’ ΕΣΚΑ και θα επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2010-11, έχοντας τον Α.Φ.Μ. του Γ.Σ.Λ. αλλά για έδρα το κλειστό γυμναστήριο της Κυψέλης στην Αθήνα.

Ακόμα όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση, με τον Όμιλο που θα αγωνίζεται η νεοσύστατη ομάδα. Αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μια τεράστια «αναστάτωση» στις ομάδες της Β’ Εθνικής και πιο συγκεκριμένα του Βόρειου Ομίλου, που θα έχουν ένα επιπλέον δαπανηρό και χρονοβόρο ταξίδι στην Αθήνα, εφόσον η νέα ομάδα πάει στον Βόρειο Όμιλο. Σε μια εποχή μάλιστα που τα οικονομικά των συλλόγων δέχονται νέο «πλήγμα» λόγω της επιπλέον ευθύνης των ομάδων να πληρώνουν εκτός από τα συνήθη εκτελεστικά διαιτητικά έξοδα των εντός έδρας αγώνων τους και τα οδοιπορικά έξοδα των διαιτητών, με ένα ποσοστό εξόδων περίπου της τάξης 50% επιπλέον…

Top
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
error: Content is protected !!