Απόλυτα πετυχημένο το ξανθιώτικο final four, στην κορυφή Αριστοτέλειο και 2ο ΓΕΛ Ξάνθης! (pics)

Το πρωινό της Παρασκευής στο Xanthi FC Arena ολοκληρώθηκε η ποδοσφαιρική γιορτή της τελικής φάσης του σχολικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου κοριτσιών και αγοριών. Μία γιορτή, που είχε ξεκινήσει το βράδυ της Τετάρτης στο συνεδριακό χώρο του Le Chalet με την ομιλία του Υπεύθυνου της ομάδας Φυσικής Αγωγής, Αθανάσιου Πέτσιου και τους χαιρετισμούς των Γιώργο Παπαθανασίου (Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης και Πρόεδρος Ο.Ε.Σ.Α.Δ.), Ξανθής Κωνσταντινίδου (Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Θράκης), Παναγιώτη Καμαρίδη (Επόπτης Αγώνων) και Σοφίας Ζήσης (Ομάδας Φυσικής Αγωγής) και τα “ξανθιώτικα” δώρα που δέχθηκαν οι συμμετέχουσες ομάδες (Αριστοτέλειο Κολλέγιο, ΓΕΛ Θεσπρωτικού, 110 ΓΕΛ Ηρακλείου, 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας στα κορίτσια και 2ο ΓΕΛ Ξάνθης, Νέα Γενιά Ζηρίδη, 1ο ΓΕΛ Αγρινίου και 1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς στα αγόρια), συνεχίστηκε στο αθλητικό κέντρο της ΠΑΕ και ολοκληρώθηκε στο γήπεδο της μεγάλης μας ομάδας με απόλυτη διοργανωτική επιτυχία από μία πόλη που ανταποκρίνεται σε όλα τις μεγάλες “υποχρεώσεις” που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας με επιτυχία. Περισσότεροι από 1000 φίλαθλοι παρακολούθησαν τους τελικούς, με την Ομάδα Φυσικής Αγωγής και τους εθελοντές – γυμναστές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης να δέχονται τα συγχαρητήρια για τη διοργάνωση.

2ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ – 1ο ΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 3-0

Στα αγόρια πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης που επικράτησαν πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το 3-0 στον μεγάλο τελικό επί του 1ου ΓΕΛ Αγρινίου. Οι παίκτες του Ηλία Καραλίδη, που ανήκουν στα τμήματα υποδομής της ΠΑΕ Ξάνθη, από την αρχή μέχρι το τέλος της διοργάνωσης τα πήγαν περίφημα και το φινάλε των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων στέφθηκε με την 1η πανελλήνια θέση! Το 3-0 έκαναν με διαγώνιο σουτ ο Τριανταφύλλου στο 3ο λεπτό, ο Κοτόπουλος στο 80′ και στο 90′ ο Γράβας, για μία ομάδα που ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και είχε κι άλλες στιγμές για να σκοράρει.

Διαιτητής ήταν ο Σταύρος Μάνταλος (ΕΠΣ Καβάλας) με βοηθούς τους κ.κ. Εμπλιούκ – Κούλα Χουσεΐν της ΕΠΣ Ξάνθης.

2ο ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ: Ζουρνατζίδης, Τριανταφύλλου (81′ Σαμαράς), Γκίκας (λ. τρ. 63′ Τσιεγγελίδης), Ιωάννου, Θεοφυλάκης, Πασσαλής, Γράβας, Φάκης, Γκασιμπαγιαζίδης, Τσιτσεκίδης, Μολώνης (71′ Κοτόπουλος). Στην αποστολή ήταν και οι: Δημητριάδης, Δημητρίου, Γκάρας, Καράμπελας.

1ο ΓΕΛ ΑΓΡΙΝΙΟΥ: Κοντογιάννης Β., Ντόκας (46′ Σκλαπανης), Παναγιωτίδης, Κοντογιάννης Θ., Κωνσταντόπουλος, Κακαρούνας, Καββαδίας, Μπελεβώνης, Θώδης, Γιαννακόπουλος, Τσέλιος.

Πριν την έναρξη του αγώνα υπήρξε επίδειξη κρουστών από την “μπάντα του δρόμου” ενώ και το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης συμμετείχε παρουσιάζοντας δύο θρακιώτικους χορούς.

  • Στον μικρό τελικό το 1ο ΓΕΛ Λιβαδειάς κέρδισε τη Νέα Γενιά Ζηρίδη με 4-2 καταλαμβάνοντας την 3η θέση.

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ – 11ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 5-0

Στα κορίτσια, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Αριστοτέλειου Κολλεγίου που κέρδισε με 5-0 στον τελικό το 11ο ΓΕΛ Ηρακλείου. Οι τυπικά γηπεδούχες ήταν καλύτερες κι εκτός από τα γκολ (38′ Παλαμά, 39′ Πίτσιου, 57′ Βουτσά, 63′ Κωνσταντινίδου, 82′ Αγγελοπούλου) είχαν ευκαιρίες και δοκάρι. Στην ανάπαυλα παρουσιάστηκε επίδειξη με… σπαθιά από το τμήμα της ΦΕΞ.

Διαιτητής ήταν ο Βαγγέλης Κιοτζένης (Κηλικιώτης – Εμίν Κεχαγιά).

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ: Γεωργιάδου, Βουτσά (80′ Σύραλη), Κωνσταντινίδου, Μιμη (68′ Βάτου), Κουρτίδου, Πίτσιου, Πατερνά, Αγγελοπούλου (84′ Κωτσοπούλου), Καραντωνά, Ταμβάκη, Παλαμά.

11ο ΓΕΛ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:  Σκανδαλάκη, Τζανάκη, Ηλιάδη, Σχοιναράκη, Πετράκη (72′ Πετράκη), Χαριτάκη, Παχάκη, Ροκαδάκη, Ζερβαδάκη, Παρασύρη, Ξενάκη (46′ Γενιτσαρίδη).

  • Την 3η θέση κατέλαβε το 4ο ΓΕΛ Καρδίτσας, που κέρδισε στον μικρό τελικό με 5-2 το ΓΕΛ Θεσπρωτικού.

Σχετικά άρθρα

social media